Een recensie:

Joyce Vermeeren
acupuncturist en natuurgeneeskundige,
heeft de volgende recensie over deze gedichtenbundel geschreven:

De poëzie van Trix van der Veen is een intense persoonlijke weergave van het leven in al zijn facetten. Met de nodige zelfspot en humor wordt het leven herkenbaar in beeld gebracht. Haar poëzie doet je glimlachen, het raakt je en geeft troost. Zoals het gedicht "Knuffel":

knuffel

je groeit in haar
veilig
éénheid-in-twee

je komt uit haar:
kreet
van kou

ze koestert je
op haar lijf
tegen haar lijf
veilig
ze knuffelt je
veilig
warm huidcontact

ze stopt je in bed-
niet meer
samen

klein stukje veiligheid
blijft over:
huidcontact met
je knuffel

je kunt slapen

veilig

Haar verbinding met de natuur, met God, stemt haar tot dankbaarheid en verwondering. Ieder detail, zoals een specht met iets in zijn bek, wordt door haar opgemerkt en geeft haar energie en vrolijkheid. De mooie natuurfoto's in het boekje zijn door haar zelf gemaakt.

Deze tweede gedichtenbundel schreef Trix na een moeilijke periode waarin zij haar vermoeidheid en klachten stap voor stap moest overwinnen. Deze bundel heeft zij daarom "Een klein boekje van herstel" genoemd. Het gedicht 'De weg terug' getuigt van haar worsteling en de gevoelens van wanhoop, die er ook waren in deze periode.

"De weg terug gaat over steile klippen:
een kaal gebied, van mist en weinig zien.
Wanhoop slaat toe, de valpartijen - talrijk -
benemen je het zicht op snel herstel."

Het boekje is niet alleen geschikt voor patiënten maar zeker ook als (kerst)relatiegeschenk voor therapeuten. Geef dit boekje cadeau aan relaties en trouwe patiënten. Het zal uw praktijk en uw patiënten goed doen.